Tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjä

YritysVihti ry
Vihdintie 32
03100 Nummela

Rekisterin nimi
YritysVihti ry:n jäsen-, tiedotus-, yhteistyökumppanuus ja markkinointirekisteri

Yleistä

Tarvitsemme joitakin tietoja, jotta voimme palvella sinua paremmin. Tämän takia keräämme tietoja, joita käsittelemme eri järjestelmissämme. Valitsemme tietojenkäsittelyyn turvalliset ohjelmistot, sillä arvostamme yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojaamaan sitä.

Tämä tietosuojaseloste kertoo mitä henkilötietoja keräämme, millä periaattein niitä käsittelemme, sekä mitä oikeuksia ja vaikuttamismahdollisuuksia sinulla itselläsi on rekisterissämme oleviin tietoihisi.

Pyydämme sinua lukemaan tämän Tietosuojaselosteen huolellisesti. Käsittelemme sinua koskevaa henkilötietoa tämän tietosuojaselosteen ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Tietosuojaselosteemme päivitetään tarvittaessa toimintamme kehittyessä tai lainsäädännön muuttuessa. Ajantasainen tietosuojaseloste on saatavilla verkkosivuillamme: www.yritysvihti.fi/tietosuojaseloste

Käyttämällä palvelujamme, verkkosivustoamme tai ottamalla meihin yhteyttä, annat meille luvan käsitellä sinua koskevia henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Jos et hyväksy näitä ehtoja, emme pysty todennäköisesti sinua myöskään palvelemaan.

Miksi henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Pääasiallisia käyttötarkoituksia ovat:

  • Jäsenyydenhoitaminen
  • Jäsentietojen ja käyttäjätunnusten ylläpitäminen
  • Käyttäjien tunnistaminen verkkosivutolla
  • Palveluiden tuottaminen ja toimittaminen (esim. verkkokoulutukset ja asiantuntija ajanvaraukset)
  • Laskutus (jäsenmaksu tai maksulliset palvelut)
  • Liiketoiminnan, verkkosivustojen ja palveluiden kehittäminen, suunnitteleminen ja analysoiminen
  • Markkinointitarkoitukset
  • Yhteydenottopyyntöihin vastaaminen
  • Sopimusvelvoitteidemme toteuttaminen
  • Oikeudellisten velvoitteiden ja vaateiden täyttämiseksi
  • Palveluidemme kohdentaminen

Tietojen kerääminen ja lähteet

Keräämme sinua koskevia henkilötietoja pääasiassa sinulta itseltäsi. Tämä tapahtuu esimerkiksi yhteydenottojen yhteydessä tai palveluidemme käytön, yhteisten projektin, tapahtumailmoittautumisen tai muun kontaktoinnin yhteydessä.

Saatamme käyttää tietojen keräämiseen myös julkisia verkkolähteitä, esimerkiksi patentti- ja rekisterihallituksen YTJ-yritystietokantaa, toimialaluetteloita tai yrityksen julkisia www-sivuja.

Tyypillisesti saatamme saada suoraan sinulta seuraavia tietoja:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Osoite
  • Jäsenyyteen ja asiakkuuteen liittyviä tietoja, kuten tilaushistoria
  • Muut tarvittavat tiedot palvelun toteuttamiseksi

YritysVihti ry:n Uutiskirjeen tilaajaksi eli markkinointirekisteriin (sähköpostituslista) on mahdollista rekisteröityä pelkällä sähköpostiosoitteella.

Kun käyttäjä vierailee verkkosivustollamme, käyttäjän tietokone lähettää automaattisesti tiettyjä teknisiä ja muita tietoja (esim. IP-osoite, selaintyyppi ja tieto siitä, mitä kautta käyttäjä tuli sivustolle). YritysVihti kerää myös evästeiden avulla tietoja siitä, miten käyttäjä käyttää sivustoa. Tämän tietosuojaselosteen Evästeet -osiossa on tästä tarkempaa tietoa.

Syöttämällä henkilötietoja YritysVihti ry:n tai yhteistyökumppaneiden verkkosivuilla oleviin lomakkeisiin tai muutoin käyttäjän ilmoittaessa henkilötietojaan meille, käyttäjä hyväksyy henkilötietojensa keräämisen, käytön ja luovuttamisen tämän tietosuojaselosteen mukaisesti tässä tietosuojaselosteessa ilmoitettuun rajoitettuun tarkoitukseen.

Henkilötietojen käsittelyn perusteet

Huolehdimme siitä, että meillä on aina lain edellyttämä peruste henkilötietojesi käsittelemiselle. Saatamme käsitellä henkilötietojasi usealla eri perusteella, kuten

  • sopimuksen täytäntöönpanemiseksi
  • oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi
  • oikeutetun etumme nojalla, joka on palveluidemme tarjoaminen ja liiketoimintamme harjoittaminen ja kehittäminen.
  • Joitakin henkilötietoja saatamme käsitellä myös suostumuksesi nojalla.

Ketkä tietoja käsittelevät ja tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsittelee yhdistyksemme hallitus sekä jäsenrekisteriä päivittävät tahot. Pääsy on vain henkilöillä, jotka tarvitsevat sitä palveluiden toimittamiseen, maksuliikenteeseen ja tiedottamiseen liittyviä tehtäviään suorittaessaan.

Yhdistyksessä toimivilla asiantuntijoilla on rajattu pääsy tietoihin ja heille toimitetaan vain tiedot, joita tarvitaan palvelun toteuttamiseksi. Esimerkiksi osa yhteystiedoista ja projektidokumentaatiosta saatetaan luovuttaa heille kontaktointia ja projektien toteutusta varten. Lisäksi asiantuntijoilla on omat tietosuojakäytänteet, tutustuthan myös niihin ennen palvelun tilaamista.

Saatamme myös ulkoistaa jotain henkilötietojen käsittelyä, kuten henkilötietojen tallennukseen ja käsittelyyn käytetyt tietojärjestelmät. Huolehdimme tällöin siitä, että tietojesi luottamuksellisuus säilyy ja tietoja käsitellään myös muutoin lainmukaisesti. Saatamme myös luovuttaa tietoja muutoin sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi taikka lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Saatamme myös luovuttaa tietojasi, mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa.

Tietojen luovutus EU:n ulkopuolelle

Joltain osin alihankkijat tai palvelimet, joilla tietoja käsitellään, saattavat sijaita EU/ETA-alueen ulkopuolella. Muutoin emme luovuta henkilötietoja säännönmukaisesti EU/ETA-alueen ulkopuolelle.

Joidenkin sopimusten tai toimeksiantojen toteuttaminen saattaa edellyttää tietojen siirtämistä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle tarvittaessa. Mikäli näin on, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Tietojen säilytyksen kesto

Säilytämme tietojasi niin kauan, kuin käyttötarkoitus tai kuin sopimus tai laki vaatii. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella tilanteesta riippuen. Pyrimme pitämään tietosi ajantasalla päivittämällä niitä säännöllisesti.

Tietojen säilytys ja suojaus

Tietojasi säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot pidetään luottamuksellisina eikä niitä ilmaista muille kuin niitä työssään tarvitseville taikka luottamuksellisesti ja rajoitetusti palvelusopimusten perusteella asiakkaillemme. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

Tietojen antamatta jättämisen seuraukset

Jos et anna henkilötietoja tai salli niiden käsittelyä, emme todennäköisesti pysty palvelemaan sinua ja täyttämään toimintamme tarkoitusta. Jos et halua että käsittelemme tietojasi tämän tietosuojaselosteen mukaisesti, pyydämme ettet toimita meille mitään tietoja.

Verkkosivujen evästeet

Sivustolla käytetään evästeitä palveluiden kehittämiseksi, sivukävijämäärien seuraamiseksi, mainonnan kohdentamiseksi sekä käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. Eväste on verkkosivuston lähettämä pieni yksinkertainen tiedosto, joka tallentuu selaimelle tietokoneelle, älypuhelimeen tai tablettiin.

 

Evästeitä käytetään tilastollisen tiedon tuottamiseen, kävijäseurantaan, mainontaan sekä sivuston kehittämiseen. Meille tiedot ovat anonyymiä dataa, eikä kerättyjä tietoja käytetä automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin. Kolmas osapuoli saattaa omissa järjestelmissään analysoida ja yhdistellä dataa laajemmin esimerkiksi kävijätilastointiin, mainonnan kohdentamiseen tai profilointiin.

Evästeiden poistaminen käytöstä

Voit halutessasi poistaa evästeet käytöstä, tämä tapahtuu oman selaimesi asetuksista. Halutessasi voit myös ajoittain tyhjentää selaushistorian selaimesi asetuksista. Tutustu lisäksi allaolevien tahojen evästekäytännöistä heidän ohjeistukseensa evästeiden poistamiseksi tai mainonnan kohdentamisen kieltämiseksi.

Laajemmin voit sivukävijäseurantaan ja kohdennettuun mainontaan liittyviä asetuksia hallita esimerkiksi alle listatuilla sivustoilla. Voit estää verkkosivustojen kävijäseurantapalvelun opt-out toiminnolla. Sinun tulee suorittaa toiminto uudestaan, jos käytät myöhemmin eri tietokonetta ja/tai selainta käydessäsi YritysVihti.fi sivustolla.

http://optout.networkadvertising.org/#/

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

http://optout.aboutads.info/#/

Huomaathan, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toimivuutta.


Sivustoon on asennettuna seuraavien kolmansien osapuolien evästeitä:

Google Analytics: kävijätietojen seuranta

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston sisältö saattaa sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Blogiartikkeleiden yhteyteen on tehty upotuksia esimerkiksi Googlen tarjoamasta YouTube-palvelusta sekä muista somekanavien julkaisuista.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle samanaikaisesti.

 

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen: info@dfp.fi otsikoi viestisi  tunnisteella – YritysVihti.

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (6-10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

Miten voin toteuttaa oikeuteni?

Voit toteuttaa edellä kuvatut oikeutesi ottamalla meihin yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@dfp.fi. Pyydämme sinua samalla ilmoittamaan nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta päivittää?

Saatamme tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme taikka tietosuojaperiaatteidemme muuttuessa. Päivitykset voivat tulla ajankohtaisiksi myös lainsäädännön muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydämmekin sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin verkkosivustollamme.

Mihin voin ottaa yhteyttä tietosuoja-asioissa?

Yhteystiedot:

YritysVihti ry
Vihdintie 32
03100 Nummela
info@dfp.fi